İçeriğe geç

Bozuğun Anlamı Ne

Bozuğun anlamı nedir?

Bozuk kelimesinin üç anlamı vardır. Bozuk veya çalışmayan araçları veya makineleri tanımlamak için tam anlamıyla kullanılır. İkinci anlamı düzensizlik ve karmaşadır. Demir paralara “madeni para” veya “madeni para” da denir.

Bozkırın anlamı ne demek?

Bozkır veya step, fiziki coğrafyada kurakçıl otsu bitkilerden oluşan, sıcak ve ılıman iklimlerde bulunan ağaçsız ekolojik bölgedir.

Bozburun sözlük anlamı nedir?

Bozburun adını coğrafi görünümünden almıştır. Dağlar gri renktedir ve doğal bir buruna sahiptir. Başlıca gelir kaynakları turizm, balıkçılık ve tekne yapımıdır.

Bozuğun zıt anlamlısı ne demektir?

Gerçek anlamıyla çelişen kelime gruplarından biri de “sağlam” kelimesidir.

Boz ne anlama gelir?

TDK’ya göre sözlükte “boz” kelimesi “açık toprak rengi” anlamına geliyor. Bu kelime aynı zamanda verimli topraklar için de kullanılıyor.

Bozlamak ne demek TDK?

1. (Deve için) Acı acı ağlamak. 2. Bağırmak, haykırmak, ağıt yakmak.

Bozkırın diğer adı nedir?

M.Ö. 1. yüzyılda Isauria bölgesinin başkenti olan Bozkır; Isauria Vetus (Eski Isauria), Isauria Nova (Yeni Isauria), Tris-Maden ve Leontopolis (Aslanlar Şehri) adlarıyla tanınıyordu.

Bozkır ne demek 2 sınıf?

Bu bağlamda bozkır, “sıcak iklimlerde bulunan ve kurakçıl bitkilerden oluşan doğal alan” anlamına gelir. Türk Dil Kurumu’nun tanımı, bu alanın otsu bitkilerden oluştuğunu ve ağaçsız bir bölge oluşturduğunu vurgular.

Bozkır ne demek cümle?

“Anadolu bölgeleri genellikle bozkır alanlarıdır.” “Buralar her zaman bozkır alanları olduğu için bir şey yetiştirmek zordur.” “Bozkırlar her zaman kurudur çünkü çok fazla yağmur yağmaz.” “Bu bozkır alanlarında pek fazla insan yaşamaz.” 7 Mart 2022

Boz Türk ne demek?

Bozoklar, Türk mitolojisinde “göksel kabileleri” (göksel kabileleri) ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Bunlar, Oğuz Han’ın ikinci eşinden olan üç oğlu ve onlardan türeyen kabilelerdir. Altın Yay’ın sahipleridirler.

Bozburun hangi ile ait?

Bozburun Yarımadası, Muğla İli’nin Ege Bölgesi’nde, Marmaris ilçesine komşu bir yarımadadır. Datça Yarımadası’nın güney kısmıdır ve Marmaris’in güney kesiminde güneybatıya doğru uzanır.

Kaban ne demek TDK?

cabannu < Ar. kabā') Kalın kumaştan yapılmış, kapşonlu veya kapşonsuz, paltodan kısa, ceketten uzun bir giysi.

Para nın zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Berrağın zıt anlamı ne?

“Clear” kelimesinin zıt anlamlısı olan bir kelime vardır. Clear kelimesinin zıttı olan bu kelime “fuzzy”dir. Cloudy kelimesi ise clear kelimesinin tam zıttı olan durumları ifade etmek için kullanılır.

Eski eş anlamı nedir?

Kelime dağarcığınızı genişletmek istiyorsanız, alt kelimesinin eş anlamlılarını arayabilirsiniz. “Alt” kelimesi yerine “köhne” veya “Frucht” kelimesini de kullanabilirsiniz.

Bozum oldu ne demek?

utanmak, utanmak.

Bozuk anlamlısı nedir?

Buna göre “şımarık” kelimesine benzer ve eş anlamlı kelimeler şunlardır: Kokmuş, Şımarık.

Boz Türk ne demek?

Bozoklar, Türk mitolojisinde “göksel kabileleri” (göksel kabileleri) ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Bunlar, Oğuz Han’ın ikinci eşinden olan üç oğlu ve onlardan türeyen kabilelerdir. Altın Yay’ın sahipleridirler.

Barısın anlamı nedir?

Barış kelimesi genel olarak düşmanlığın yokluğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, kötülükten, kavgadan ve savaşlardan kurtuluş, uyum, birlik, bütünlük, sükunet, sessizlik ve barış içinde yaşamak olarak tanımlanabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Roman Türü Kaça Ayrılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir